Indvielse af Hjørring Gymnasiums nye klassefløj

29 april, 2019 14:28

Hjørring Gymnasium har fået en ny klassefløj bygget efter passivhus-konceptet svarende til ultra lavenergi. Indvielse løb af stablen torsdag d. 25. april, og blev fejret med taler og pindemadder ved stort fremmøde.  Hjørring Gymnasium har gennemgået en etapeopdelt renovering, ombygning og tilbygning. Senest den nye klassefløj med tilhørende gangareal, der er indrettet med smukke, funktionelle designermøbler der indgyder til fællesskab, samvær og samtidig mulighed for at trække sig tilbage, og koncentrere sig, da sofamøblerne samtidig fungerer afskærmende.

Kjeld Bjerg, Grundlægger og Partner for BJERG Arkitektur, holdt tale og ønskede elever og lærer tillykke med de nye omgivelser:

– Tak for godt og konstruktiv samarbejde – som sædvanlig – hvilket er blevet til en god tradition. Tak til bestyrelsen for tilliden. Tak til Elsebeth og speciel tak til Mogens og Lars for deres positive og konstruktive tilgang til projektet, også i forbindelse med de små udfordringer undervejs, som et sådan et byggeprojekt jo medfører. Altid positiv og løsningsorienteret.

– Vi er glade for, at vi med klassefløjen nu binder en sløjfe i forbindelse med Hjørring Gymnasiums facade ud mod Skolevangen. Den nye facade er tilpasset musikfløjen og er nu blevet til en helhed – en nutidig åben skole.

– De store glaspartier signalerer åbenhed og synliggører det daglige liv på skolen. Rammerne for det, af arkitekten, ønskede campus er nu til stede, og vi håber, at der kommer liv på pladsen foran bygningen.

Klasselokalerne er blevet over 50% større og orienterer sig nu mod den grønne atriumgård med behageligt lysindfald via de store glaspartier. Der er etableret forskellige former for fælleslokaler og arbejdspladser til eleverne.

Energimæssigt er tilbygningen bygget op omkring passivhus-konceptet, som vil kunne mærkes positivt på varmeudgiften fremover.

– Tillykke med de nye lokaler – med en forventning om at rammerne er skabt til et godt læringsmiljø.

BJERG Arkitektur har desuden stået for en ny præsentabel hovedindgang og foyerområde, samt nye lokaler til de kreative fag, herunder nye musiklokaler, et stort dramalokale med mulighed for at spille teater to veje, et nyt stort auditorium, der giver helt nye rammer for gruppearbejde eller fælles foredrag og et multimedielaboratorium.

             

BJERG LIVE