Hala sportowa w Taars

REALIZACJA

W budowie

ZAKRES

Projekt koncepcyjny

LOKALIZACJA

Tårs

Opis

Rozbudowa hali sportowej w Taars poszerza budynek o nową salę sportową oraz boisko do squasha, razem z innymi dodatkowymi pomieszczeniami oraz szatniami. Główne funkcje zostały uwydatnione w architekturze budynku poprzez podział bryły na mniejsze elementy. Obszary te są połączone za pomocą przestrzeni wspólnej z miejscami do odpoczynku, spotkań czy relaksu.
Nowy budynek składa się z 3 brył: istniejącego budynku, nowej Sali sportowej, oraz budynku z funkcjami dodatkowymi.
Wejścia do budynku prowadzą wprost do przestrzeni wspólnej która “rozlewa” się pomiędzy głównymi bryłami. Przestrzeń ta jest transparentna i przyjazna dla odwiedzających, w sposób naturalny łączy się z miastem.

SIMILAR PROJECTS