MPWiK bygning i Lublin

Byggeår

Ydelse

Beskrivelse

The concept of refurbishing the MPWiK building in Lublin for use of customer service is an example of an integrated design process. In order to improve the existing facility, a comprehensive analysis of function, technology and energy cycle, along with considerations on aesthetics were prepaired. Out of such an overall view, a concept that greatly enhances the quality of existing development has emerged.

The small one-storey pavilion has gained a new functional layout with an open-space, which has raised the quality of natural interior lighting and improved customer service. It also gained an elegant, illuminated facade made of wood and fibercement panels, establishing a new image of the organization. At the same time it was designed to control sunlight in a way in which shading the southern façade in summer, and exposure in winter were achieved.

All the proposed transformations were supplemented by a professional thermal simulation, according to passive design standards. Comparable scenarios of refurbishment were presented. The client received complete information about how the building works in low-energy or passive standard, along with concept drawings and project visualizations.

SIMILAR PROJECTS