Skafjellåsen Barnehage

Byggeår

2015

Ydelse

Arkitektrådgivning, Energirådgivning & Energidesign

Entrepriseform

Totalentreprise

By/Placering

Sande

Beskrivelse

Et centralt mål og udgangspunkt for projektet er at den grønne tanken føres ud i alle projektets faser og niveauer. Vi tror på en omfattende tilgang til bæredygtighed hvor bygning og landskab integreres, hvor forbindelsen mellem inde og ude er i fokus og hvor byggeriet tilpasser sig ydmygt til landskabet. Indenfor bæredygtig arkitektur lægges der i dag stor vægt på energiforbrug. Dette er vigtigt, men for at bevare topografi er et andet aspekt af bæredygtighed som vi også bør være opmærksomme på. Naturen var her før os – og den vil også stå efter os. Forsigtighed i forhold til det eksisterende skov er derfor et centralt mål i projektet ‘Skovkilen’. Udgangspunktet er at arkitekturen skal have et stærkt bånd til stedet hvor den skal bygges, med en mest mulig grøn landing på terrænet.

Børnehaven er opbygget med et enkelt system baseret på gentagende former. Stilken, bladet og mellemrummene er billeder på den opdelte og lette strukturen, som består af skiftevis gentagende kernerum og mellemrum som forbindes ad en indre sti på tværs. Strukturen er rationel, men tilbyder samtidig på muligheder for at skabe stor variation i rumlige kvaliteter, henvendelser og forbindelser.

Konkurrenceresultat:
Prækvalifiseret som 1 af 4 arkitekter i konkurrence udbudt af Sande Kommune

SIMILAR PROJECTS