Słupski Chłopczyk

Byggeår

2017, Igangværende

Ydelse

Arkitektrådgivning, Arkitektur, Projektering

Beskrivelse

Tanken bag designet af børnehuset Słupski Chłopczyk er grundlæggende at lave en komplet ændring af den eksisterende, umoderne bygningsmasse fra halvfemserne, oprindeligt designet og formgivet som 4 tårne dækket af tage.

Konceptet er med fokus på funktionalitet, tekniske og æstetiske forandringer. Tanken var at fjerne tagene og simplificere dets former, ved at skabe en ny funktion for hvert hjørne. Samtidig etableres en to-etagers opdeling med drivhus på taget samt en lille, åben legeplads.

Desuden har man ønsket at forbedre bygningens termiske indeklima. Den planlagte rekonstruktion var tiltænkt at skulle højne kvaliteten af bygningens isolation og samtidig opnå høje brandsikkerhedsstandarter. Desuden inkluderede designet solceller samt nye døre og vinduer.

I tillæg til bygningens teknologiske formåen, er formålet desuden at skabe en bygning der støtter op om uddannelsesmæssige værdier og viden om bæredygtighed i form af drivhuset på taget, som skal være med til at fremme børnenes læring omkring økologiske fødevarer. Her igennem  får de et naturligt forhold og forståelse samt læring om økologi.

Projektet fik en anden plads i den femte udgave af “Zmień wizję w projekt” (Vision i et projekt) konkurrence i kategorien ’Arkitektur’.

SIMILAR PROJECTS