Storgården Barnehage

Byggeår

2015

Ydelse

Arkitektur, Energirådgivning & Energidesign, Projektering

Pris

ca. 40 mill. dkr.

Areal

ialt. 1.960 m²

Entrepriseform

Totalentreprise

By/Placering

Oslo

Bygherre

Omsorgsbygg, Oslo Kommune

I samarbejde med

Georg Andresen & Sønner AS, INBY landskapsarkitekter

Beskrivelse

Storgården daginstitution er vundet i arkitektkonkurrencen om en integreret daginstitution med plads til 180 børn i aldersgruppen 0-6 år. Bygningen er zoneopdelt med en optimal logisitk for øje, så det både for børn og voksne er overskueligt og behageligt at opholde sig i bygningen samt navigere rundt.

Centralt i bygningen er ”skibet” beliggende med en blanding af praktiske funktioner gemt i en kerne. Området mellem baserummene og kernen er beregnet til fællesleg og aktivitetsområde, samtidig med at kernens flader mod fællesrummene benyttes til klartrevægge, huler, udstillingsvægge og siddepladser ved teaterområdet m.m. der fordrer til aktivitet og leg. Kernen er beklædt med miljøvenlige trælameller, der giver et varmt udtryk til rummet, hvorudover lammellerne har en akustisk virkning, da akustikken i et fællesareal beregnet til leg og aktivitet kræver en særlig opmærksomhed for at skabe behagelige rammer for børn og voksne. Baserummene er placeret mod syd for optimalt lysindfald og med udsyn til udearealerne, der er disponeret med forskellige legeområder i det anlagte kuperede terræn, der fordrer til forskellige former for aktiviteter med gyngestativer, klatretårne, cykelruter, klatretræer, gummibelagte områder til ”faldlege”, hvortil der også er områder der fordrer til stille leg med huler, sandkasser og grønne arealer med beplantning der stimulerer børnenes sanser.

I designet af bygningens overordnede design, materialevalg og udformning er der taget udgangspunkt i ønsket om at skabe en energivenlig og miljøvenlig børnehave med plads til leg, læring og fordybelse. Intentionerne er fulgt op af passivhusdesignet med et optimalt indeklima for børn og voksne, der giver et behageligt indeklima uden trækgener og kuldenedfald, så børnene kan lege og sidde i de store vinduesnicher designet til formålet.
I forlængelse af bæredygtigheds implementeringen får bygningen et grønt tag. Byggeriet er BREEAM certificeret i klassen ”very good”.

SIMILAR PROJECTS