Teglverkstomta Barnehage

Byggeår

2016

Ydelse

Arkitektrådgivning, Energirådgivning & Energidesign

Pris

ca. 60 mio. dkr.

Areal

ialt. 1.850 m²

Entrepriseform

Totalentreprise

By/Placering

Oslo

Bygherre

Omsorgsbygg, Oslo Kommune

I samarbejde med

GAS Georg Andresen & Sønner AS, IN'BY landskapsarkitekter, NP Consult, SWECO, COWI, Hjellnes Consult, Multiconsult

Beskrivelse

Teglverkstomta Passivhus daginstitutionen er vundet i arkitektkonkurrencen om en integreret daginstitution med plads til 144 børn i aldersgruppen 0-6 år. Daginstitutionen er i sin hoveddisponering organiseret så der skabes tryghed, overskuelighed og en fleksibilitet som tillader flere aktiviteter samtidig, såvel som fleksibilitet overfor foranderlighed og udvikling efter behov. Fleksibiliteten bliver også understreget i form af foldevægge, så flere rum kan slås sammen i forskellige kombinationer ved større aktiviteter.

Daginstitutionen Teglverkstomta er opdelt i 3 hovedzoner: 1 Personalezone/teknikzone mod nord, 1 funktionszone med toiletter, trappe og garderober. De 2 zoner omkrandses af en flydende zone med fællesfaciliter og områder der fordrer til aktivitet og leg i form af klatrevægge, aktivitetsområder og fordelingsområde i form af nicher til ro og fordybelse.

Mod syd er børnenes baserum placeret for at få et optimeret solarbidrag til opholdsrummene, hvor børnene uden træk eller kuldegener kan sidde og lege ved vinduerne med udsigt over legepladsen og grønne arealer. Imellem baserummene er forskellige temarum placeret med plads til vandleg og grovmotorisk udfoldelse der fordrer til aktivitet og leg.
Igennem hele designet er der fokus på at skabe en samhørighed mellem hele bygningens faciliteter både i form af farver og materialer, der gør det spændende og trygt at bevæge sig rundt i bygningen. I daginstitutionens uderum er der indarbejdet LAR (lokal afledning af regnvand). I udearealerne anlægges forskellige legeområder opdelt i store- og småbørnsområder, der fordrer til forskellige former for aktiviteter med gyngestativer, klatretårne, sandkasser, cykelruter, klatretræer, gummibeklagte områder, bålplads og grønne arealer med naturlegepladstemaer mm.

Børnehaven er BREEAM certificeret i klassen ”very good” og er samtidig et plushus med integreret solceller på taget.

Konkurrenceresultat:
Tildelt 1. præmie i konkurrence udbudt af Omsorgsbygg Oslo Kommune.

SIMILAR PROJECTS