TRYLLESTENEN

Byggeår

2019

Ydelse

Areal

1.400 m2

Entrepriseform

Arkitekt og Rådgiver

By/Placering

Solrød

Bygherre

Solrød Kommune

I samarbejde med

Lund & Staun, Sloth Møller og By+Land

Beskrivelse

TRYLLESTENEN, den nye daginstitution i Havdrup Vest, er placeret i den nordlige del af Havdrup Vest og er afgrænset af Havdrup Allé mod vest og Ulvemosevej mod nord.

Huset er designet med naturlige materialer, så det fremstår harmonisk med både nuværende og fremtidige omgivelser.
Bygningens tydelige definerede volumener afspejler klart opdelingen af funktionerne i daginstitutionen. Med fællesarealerne placeret centralt i bygningen, fremstår daginstitutionen harmonisk i opbygning, funktion og sammenhæng. Den tunge teglsten definerer tydeligt bygnings volumener, hvor det varme træ i udhænget bryder facaden og definere bygnings solafskærmning/udhæng. Kombinationen mellem tyngden og det glitrende lys, som opstår når lyset rammer trælamellerne, giver indtryk og dermed navnet TRYLLESTENEN. Fællesarealer defineres ligeledes med det varme træ og store glasarealer med gode kig til legepladsen.

Træmaterialet trækkes med ind i bygningen og skaber en varm og taktil kontrast til institutionens resterende materialer. Ved at bruge samme materialer ude som inde, skabes der en blød overgang, hvor grænsen mellem ude og inde udviskes og fællesarealer til dels føles som var de udenfor. Bygningens vinduer er designet i
varierende størrelser og placeringer der henvender sig både til små og store børn, og skaber et legende element der giver mulighed for udkig og leg i flere højder.

Konkurrence om nyt børnehus i Havdrup, Solrød.

2. plads i totalentreprise konkurrence

 

SIMILAR PROJECTS