Villa Grønningen

Byggeår

2015

Ydelse

Arkitektrådgivning, Energirådgivning & Energidesign

By/Placering

Hjørring

Bygherre

Privat

Beskrivelse

FRA TRADITIONEL 1960´ER PARCELHUS TIL

ENERGIEFFEKTIVT PASSIVHUS I MODERNE ARKITEKTUR
Villaen på Grønningen var før totalrenoveringen og tilbygningen en traditionel villa fra 1960´erne.
Den eksisterende villa er arkitektonisk markeret som en hvid kube, hvorpå tilbygningerne er tilkoblet, der markeres i form af de antrazitgrå facader med træelementer for at give en varme og glød til facadeudstykket. Tilbygningerne, der rummer stue, værelsesfløj og garage er ca. 0,5 m lavere end eksisterende bolig for at markere konceptet med kontrasten mellem eksisterende villa og tilbygninger.

ARKITEKTUR & DETALJER
Villaen har et minimalistisk facadeudtryk med puds, fibercement og træfelter, der giver et spændende materialespil. Sydfacaden åbner op mod naturen og omgivelserne, og sikrer yderligere et optimeret varmebidrag til boligens opholdsrum. Indgangsfacaden mod ankomstvejen rummer en markeret overdækket indgang og illustrerer konceptet med kontrasten mellem den eksisterende hvidpudsede facade og de nye mørke tilbygninger, hvilket giver et spændende og varieret facadeudtryk, der blødes op af træfelterne i en varm glød. Fibercementfacaderne er bearbejdet så de i deres struktur og udtryk giver et spændende varieret udtryk.

BÆREDYGTIGHED & ENERGI
Hele projektet, både totalrenoveringen og tilbygningerne er udført efter passivhusstandarden. Totalrenoveringen og tilbygning af familievillaen er efter udførelsen gået fra et energimærke D til energimærke A+. Yderligere er der arbejdet med husets tekniske aspekter, hvor alt er optimeret således alle tekniske installationer snakker sammen, så huset lærer beboernes mønstre at kende. På den måde vil huset efter behov selv justere varme og ventilation, åbne vinduer, kører gardiner for og justere belysningsniveau for at optimere de energimæssige besparelsespotentialer både i fht. Opvarmning, ventilation og belysning mm.

INTERIØR
Fra entreen er der gennemkig til udearealer og haven. De lyse og åbne rummeligheder forstærkes af de indirekte lys der over hele boligen strømmer ind gennem ovenlysene. Alt interiør er holdt i lyse nuancer for at forstærke det naturlige lysspil i villaen. I stuen er der lysbånd langs loftet for at optimere daglysintaget i boligen.

SIMILAR PROJECTS