Villa Żółwin

Byggeår

2021

Ydelse

Arkitektur

By/Placering

Żółwin

Bygherre

Privat

Beskrivelse

Den sorte, knækkede form, med et stærkt arkitektonisk udtryk, er formet ud fra kundernes forventninger om fokus på minimalisme og japansk inspiration. Den roterede tagryg tillader tagets hældning at strække sig næsten ned til jorden, og samtidig åbne op mod haven. Huset er præget af en minimalistisk stil og træbeklædning. Husets form er indarbejdet i grundens form – og udnytter den tilgængelige plads maksimalt, samtidig med at de eksisterende træer og bevares.

Bygningen er optimeret til at reducere varmetabet og dermed energiforbruget. Varmen, ventilation og varmt brugsvand er leveret af en varmepumpe der er integreret i bygningen. Selve bygningens facade er udført i træ, som er bearbejdet på den traditionelle japanske tradition for garvning SHOU SUGI BAN. Udover den æstetiske værdi giver den også konserverende egenskaber.

Haven er en fri komposition, der smelter sammen med stuen. På siden af ​​entréen er der planlagt et åbent, uindhegnet rum – det er husets mur, der gradvist træder frem fra jorden, som danner grænsen mellem det semi-private rum – altså den åbne indgangsplads – og det private rum.

 

SIMILAR PROJECTS